LES  MOIXAINES

Quan passem suaument  la mà per la cara d'un nen o acariciem qualsevol altra part del seu cos mentre recitem un text o li cantem una cantarella, estem fent una moixaina. En aquests moments, la comunicació entre nosaltres, adults, i el nen és total. 

Quan acaronem el nen, hi establim una comunicació corporal que permet un treball de sensibilitat i descoberta del cos.  Aquest és el primer pas per aconseguir conscienciar i posteriorment mobilitzar voluntàriament cadascuna de les parts del seu cos. 

La repetició de la moixaina és imprescindible. El nen desitja i celebra la repetició; retroba aquelles sensacions que li agraden i la necessita per reafirmar els seus aprenentatges, rimes, fonemes, caigudes d'entonació, accentuació, vocabulari...

Aquests tres paràgrafs estan extrets del llibre Tat! Recull de moixaines, jocs i cançons per a infants


Quins són els objectius d'aquesta formació?


A qui va dirigida aquesta formació?


Durada de la formació?

Aquesta formació està pensada per una durada d'uns 40 minuts. En la mesura que sigui possible seria interessant que l'adult vingui acompanyat de l'infant. 

En cas que no es pugui participar amb el nen o nena, caldrà portar una nina per poder facilitar el seguiment de la sessió.


Material de suport:

Un cop finalitzada la formació, es farà arribar a cada participant un material digitalitzat amb la descripció detallada de cada joc de falda amb la seva cantarella i música corresponent.


Recomanacions:

MOIXAINA: Gest d'amor i d'afecte que es fa passant la mà per la cara o pel cos.


DEMANA EL TEU PRESSUPOST CLICANT AQUÍ