CONTES PER LA PAU

El dilluns 7 d'agost de 2023 vaig rebre un missatge de la Marta Martí, bibliotecària de la biblioteca central de Terrassa. M'oferia la possibilitat de crear una sessió de contes per a fer a les sis biblioteques municipals de la ciutat. Una hora del conte que havia d'estar relacionada amb la Pau. Vaig acceptar el repte sense saber massa com ho faria.

Des d'aquell moment, vaig anar pensant com podia explicar el terme PAU a la mainada. Estic convençut que hi ha tantes definicions de pau com persones que intenten definir-la. El repte no era fàcil. Aviat, però, vaig veure clar que per apropar-nos a la PAU cal tenir integrats alguns valors. Amb aquest enfocament vaig anar dissenyant la sessió de contes. Des del següent enllaç podeu visualitzar la sessió que vaig fer el dia 15 de novembre de 2023 a la biblioteca del districte 2 de Terrassa:

PAU, PAU, PAU. La meva polsada de sorra.

De mica en mica, vaig sentir una crida a esdevenir CONSTRUCTOR DE PAU amb els contes que explico, especialment amb la sessió específica que vaig construir. Per ser portador de pau cal haver integrat en el ser d'una persona alguns valors concrets, valors que ens fan actuar d'una determinada manera en qualsevol àmbit de la vida: família, món laboral, voluntariat, xarxa d'amistats...

En aquesta pàgina del web hi trobareu contes que transmeten valors que estic convençut que ens apropen a la pau. Tots els contes us els podeu descarregar.  Entre parèntesis trobareu el nombre de contes que hi ha per cada un dels valors.LLISTAT DELS CONTES: 

A continuació teniu el llistat dels contes ordenats segons la numeració que hi trobareu adjunta al conte.  A més us indico en negreta el valor principal que descobrim en el conte. Veureu que un mateix conte pot servir per treballar diversos valors: